سمك بالباذنجان
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
سمك بالباذنجان
الطبق سمك بالباذنجان
المقادير:
3 كيلوغرامات من سمك اللقز
كيلوغرام ونصف من الباذنجان المدعبل
ثلاثة ارباع الكوب من السمن
نصف كوب من الصنوبر
كوب ونصف الكوب من الارز
كوبان من زيت الزيتون
عصير ليمونتين
ملح وبهار وقرفة او ملعقة صغيرة من السبع بهارات
ربع كوب من اللوز المقلي
التحضير:
يغسل الارز وينقع في الماء البارد لمدة نصف ساعة ثم يغسل مجددا او يصفى.
يقطع الباذنجان الى شرائح سماكتها سنتيمتر ونصف وينقع في الماء والملح لمدة ساعة، ترفع شرائح الباذنجان من الماء وتجفف.
يغسل السمك المنظف ويرش عليه بعض الملح ثم يترك جانبا.
يسخن زيت الزيتون في مقلاة وتقلى فيه شرائح الباذنجان ثم توضع فوق محارم ماصة.
تقلى قطع السمك في الزيت نفسه ثم تنقل الى طبق، ينزع الحسك من السمك.
3 كيلوغرامات من سمك اللقز
كيلوغرام ونصف من الباذنجان المدعبل
ثلاثة ارباع الكوب من السمن
نصف كوب من الصنوبر
كوب ونصف الكوب من الارز
كوبان من زيت الزيتون
عصير ليمونتين
ملح وبهار وقرفة او ملعقة صغيرة من السبع بهارات
ربع كوب من اللوز المقلي
التحضير:
يغسل الارز وينقع في الماء البارد لمدة نصف ساعة ثم يغسل مجددا او يصفى.
يقطع الباذنجان الى شرائح سماكتها سنتيمتر ونصف وينقع في الماء والملح لمدة ساعة، ترفع شرائح الباذنجان من الماء وتجفف.
يغسل السمك المنظف ويرش عليه بعض الملح ثم يترك جانبا.
يسخن زيت الزيتون في مقلاة وتقلى فيه شرائح الباذنجان ثم توضع فوق محارم ماصة.
تقلى قطع السمك في الزيت نفسه ثم تنقل الى طبق، ينزع الحسك من السمك.
في قدر اخرى تسخن السمن ويقلى فيها الصنوبر، ترصف قطع السمك فوق الصنوبر المقلى في القدر نفسها.
توضع كمية الباذنجان المقلى المقلى فوق قطع السمك، ثم توضع نصف كمية الارز فوق الباذنجان. تكرر بعدها العملية نفسها لوضع النصف الباقي من الباذنجان والارز.
تضاف الى الارز ملعقة صغيرة من البهار او السبع بهارات، وملعقة صغيرة من الملح.
يضاف كوبان وربع الكوب من الماء الساخن الى الارز ويطهى الكل فوق نار قوية لمدة دقيقتين.
يضاف من ثم عصير الليمون ويترك المزيج مغطى ليغلي برفق فوق النار الى ان يمتص الارز كل الماء.
تترك القدر مغطاة لمدة 25 الى 30 دقيقة في مكان دافىء.
يقلب محتوى القدر ويزين باللوز ويقدم
توضع كمية الباذنجان المقلى المقلى فوق قطع السمك، ثم توضع نصف كمية الارز فوق الباذنجان. تكرر بعدها العملية نفسها لوضع النصف الباقي من الباذنجان والارز.
تضاف الى الارز ملعقة صغيرة من البهار او السبع بهارات، وملعقة صغيرة من الملح.
يضاف كوبان وربع الكوب من الماء الساخن الى الارز ويطهى الكل فوق نار قوية لمدة دقيقتين.
يضاف من ثم عصير الليمون ويترك المزيج مغطى ليغلي برفق فوق النار الى ان يمتص الارز كل الماء.
تترك القدر مغطاة لمدة 25 الى 30 دقيقة في مكان دافىء.
يقلب محتوى القدر ويزين باللوز ويقدم
منقول مجربتوش
loola$$ مراقبه $$
-
عدد الرسائل : 1086
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 28/06/2007
رد: سمك بالباذنجان
الاحسن انك متجربهوش.
لانى عمرى ماشوفت سمك بالباذنجان.
انتى كده هتعملى مثل جديد
(سمك لبن تمر هندى باذنجان)
لانى عمرى ماشوفت سمك بالباذنجان.
انتى كده هتعملى مثل جديد
(سمك لبن تمر هندى باذنجان)
foxy spy- عضو ابتدي يصحي
-
عدد الرسائل : 174
العمر : 115
تاريخ التسجيل : 11/09/2007
رد: سمك بالباذنجان
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه
مش كده برضه
الله اعلم مش جايز يطلع حلو
انا حد يجربه وبعدين ابقي افكر اجربه
شكرا ليك يا فوكسي علي المرور
loola$$ مراقبه $$
-
عدد الرسائل : 1086
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 28/06/2007
رد: سمك بالباذنجان
ايه ده يالولو سمك بالباذنجان اول مرة اسمع عنه عامة تسلم ايديك
بس ميرسى مش عايزة اكل منه بالهنا ليكى ياقمر
وعايزة تجربى فينا الاول هى دى صداقة دلوقتى
ههههههههههههههههههههههههههههه
ويسا(( للبنات ))
-
عدد الرسائل : 932
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 30/06/2007
رد: سمك بالباذنجان
هيا جديدة
بس مش بحب البذنجان
بس شكلو هيطلع
عمتا ميرسى ياااالولا
بس مش بحب البذنجان
بس شكلو هيطلع
عمتا ميرسى ياااالولا
عيون تعشق الموت- عضو مصحح
-
عدد الرسائل : 370
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 24/07/2007
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى